Læs mere om Behandlingerne:

Shiatsu behandling og Dybdegående Fysiurgisk massage

Dybdegående Fysiurgisk
massage

Denne teknik består af dybt tryk eller friktion med gradvist stigende intensitet, der påføres langs muskel fiberretningen eller på tværs. De dybe lag i muskelvævet bliver strakt i alle retninger, hvilket øger fleksibiliteten og frigiver spændinger og stivhed fra skader i muskler, sener og ledbånd. På denne måde bringes funktionen tilbage til normal. Denne teknik er især gavnlig for lindring af kronisk muskelspænding…

Stivhed i organer af bevægeapparatet opstår på grund af inaktivitet, overbelastningsskade, forkert kropsholdning, fysisk traume på kroppen, sygdom, deformation forårsaget af aldring. Dybdegående massage har rehabiliteringseffekt på specifikke problemer i bevægeapparatet, der skyldes de ovennævnte årsager. Som følge heraf bliver bindevævet mere fleksibelt og elastisk, og feedback til nervesystemet forbedrer bevægemønstrene i bevægeapparatet.

Bindevævsfrigørelse i
Massage behandling

Teknik til at øge fascies elasticitet og bevægelseskapacitet. Den er gavnlig for udspænding af adhærencer, der opstår som følge af inflammation fra muskelskader, overbelastning eller bindevævssygdom. Adhærencer kan ses mellem fascie lag, organer og muskler. De forårsager stive områder, hvilket forhindrer glatte bevægelser af væv og organer. Stivhed og træk af fascia ændrer kroppens kropsholdning og bevægelse. Fasciefrigørelse teknikker genskaber den normale tilstand i fasciens netværk. Der formidles mekanisk information gennem hele kroppen via fasciens netværk, som understøtter ideen for at se kroppen som helhed. For eksempel, hvis der er spændinger og smerter i hofte musklerne, vil der være spændinger og smerter i nærområdet, såsom lænd og lår og så videre. Bindevæv styres delvist af det autonome nervesystem, derfor er det gavnligt at have en rolig og fredelig sindstilstand for at opretholde den optimale tilstand i fasciens netværk. For at opnå dette er det vigtigt, at hele oplevelsen af ​​terapien er beroligende, såsom at lytte til beroligende musik i et beroligende miljø.

Indhold

Shiatsu – rødder I Traditionel Japansk Medicin og Østlig filosofi

Shiatsu har rødder i traditionel japansk medicin og filosofier fra Østen, som er anderledes end vestlig medicins principper. I Shiatsu tænker man på Yin og Yang filosofien og den vitale livskraft Ki / Qi (Ki på japansk, Qi på kinesisk), der strømmer gennem energibaner i kroppen kaldet meridianer. Et andet koncept fra Østen er ideen om 5 elementer (ild, jord, metal, vand, træ). Deres forhold mellem hinanden repræsenterer Ki-transformationerne. Ubalance i en fase (element) videreføres til den næste på cyklussen.

Shiatsu blev udviklet som en terapiform i Japan i det tyvende århundrede. Den stammer fra gamle kinesiske teknikker, Do-in og Anma, som er blandt de ældste former for medicinsk behandling i Østen. Do-in ligner meget yoga og anma ligner vestlig massage. Traditionel Japansk medicin havde indflydelse fra Kinesisk medicin, som blev introduceret til Japan for omkring 1000 år siden.
shiatsu #10

Shiatsu - Om behandlingen

I starten af behandlingen vil vi have en kort samtale om din tilstand. Derefter vil jeg diagnosticere, hvilke meridianer der er ude af balance. I samspil med informationen fra dig, vil jeg udføre en behandling. Jeg vil fokusere på problemet eller smerteområdet, men også arbejde med den dybere årsag til tilstanden.

Det er vigtigt at forstå, at det er en proces at genoprette sin helbred. Jo længere kroppen er blevet ignoreret og fungeret unormalt, jo længere tid tager det at balancere sig selv. Under processen med at genoprette helbredet kan kroppen reagere på forskellige måder og med varierende styrke på behandlingen. Der kan være smerter eller symptomer under forløbet. Shiatsu er et værktøj til at gøre patienten bevidst om sig selv og sine naturlige helbredende kræfter indeni. Dette inkluderer også forståelsen af patientens ansvar for at bevare deres eget helbred. Og om nødvendigt tage skridt til at justere deres livsstil, så det er velegnet til deres helbred.

Shiatsu - Holistisk tilgang
til sundhed

Shiatsus formål er at afbalancere krop og sind ved at arbejde på meridian ubalancer og behandle ikke kun symptomet, men også den dybere årsag til sundhedstilstanden. Aspekter af Yin og Yang tages i betragtning ved behandling af forskellige sundhedsmæssige forhold. Yin er stille og modtagelig, mens yang er overfladisk og aktiv. Symptomerne, der vises på overfladen, er yang, mens roden til sundhedstilstanden, som er dyb og skjult, er yin. En måde at illustrere yin og yang konceptet med hensyn til sundhed er at tænke på græs. Græs vokser over jorden og er yang, rødderne under er yin. Uanset hvor mange gange græsset klippes, vokser det tilbage, medmindre rødderne trækkes ud. På samme måde er det ikke holdbart at fokusere kun på yang-delen eller symptomerne på en sygdom, da den kommer tilbage igen. Derfor er det vigtigt at behandle den dybere årsag til tilstanden og styrke hele kroppen og sindet.

Shiatsu praktiseres med to hænder. Mens den ene forbliver statisk og modtagelig (yin-hånd), påfører den anden tryk langs en meridian (yang-hånd). Ideen er at skabe strøm af Ki energi mellem Yin-hånden og Yang-hånden. Ki  kan fortolkes som den elektriske strøm mellem positiv og negativ ladning eller magnetfeltet mellem positive og negative poler.

Meridianbaner defineres som kanaler for levende magnetisk energi i kroppen. Meridianer har vist sig at have højere elektrisk ledningsevne end omgivende væv, derfor sker bioelektrisk strøm lettere i disse baner. Når man er sund og I harmoni flyder Ki -energien frit gennem disse meridianer i en afbalanceret tilstand. Ifølge den Østlige tankegang, når der opstår unormal funktion af de indre organer eller unormal ekstern stimulering, stagnerer energi i meridianerne og forårsager sygdom. Derfor skal energien frigøres og normaliseres for at genoprette helbredet.

Energitilstanden af KI i meridianbanerne er defineret som kyo og jitsu. Disse begreber ligner meget yin og yang. Kyo er tilstanden af udtømt energi og skjult potentiale, mens jitsu er betingelsen for overskydende energi. Shiatsu arbejder med funktionelle problemer i meridianbanerne, som kan opstå i kroppen eller sindet.

Shiatsu diagnose

For at gendanne den normale energistrøm I meridianerne vil terapeuten først diagnosticere, hvor stagnationen er, og stimulere den involverede meridian. Shiatsu-diagnose udføres gennem generel observation, lytning, samtale og berøring. Blandt diagnosticeringsområder, der anvendes i behandlingen, er ryg- og japansk haradiagnose (hara betyder mave på japansk). Ifølge japanerne er Hara kilden til al Ki-energi, og al sygdom starter fra dette område. I dybere forstand betragtes det som det primære centrum for bevidsthed i det menneskelige felt. Det kan fortolkes som det sted, hvor vi mærker vores intuition. I denne type diagnose er målet ikke at lede efter en bestemt sygdom, men snarere at prøve at forstå patienten psykologisk såvel som fysisk.

Shizuto Masunaga and Wataru Ohashi, 1977, Zen Shiatsu – How to harmonize Yin and Yang for better health

Carola Beresford – Cooke, 2016, Shiatsu Theory and Practice

Bement M, Weyer A, Hartley S, Drewek B, Harkins A , Hunter S. 2011 Pain perception after isometric exercise in women with fibromyalgia. Arch Phys Med Rehabil. 92:89-95.

Chaitow L. Integrated neuromuscular inhibition technique in treatment of pain and trigger points. Br J Ost.1994;13:17-21.

Chaitow L. Muscle energy techniques. 3rd ed. Churchill Livingstone: Edinburgh, UK; 2006.Fryer G. MET technique: research and efficacy. In: Chaitow L (Ed). MET techniques. 3rd ed. Edinburgh, UK: Churchill Livingstone; 2006. Ch. 4. p.109-132.

Fryer G, Fossum C. 2009Therapeutic mechanisms underlying muscle energy approaches. In: Fernandez de las Penas C, Arendt-Nielsen L, Gerwin R (Eds). Physical therapy for tension type and cervicogenic headache: physical examination, muscle and joint management. Boston, MA, USA: Jones & Bartlett

Klingler W, Schleip R, Zorn A. 2004 European fascia research project report. Melbourne, Vic, Australia: 5th World Congress Low Back and Pelvic Pain

Lederman E. 1997 Fundamentals of manual therapy. London, UK: Churchill Livingstone; p34.

McPartland J. 2008 The endocannabinoid system: an osteopathic perspective. J Am Ost Assoc. 108(10):586-600.

Mitchell Sr. FL. 1948 The balanced pelvis and its relationship to reflexes. American Academy of Applied Osteopathy Yearbook p146-151

Nagrale AV, Glynn P, Joshi A , Ramteke G. 2010 The efficacy of an integrated neuromuscular inhibition technique on upper trapezius trigger points in subjects with non-specific neck pain: a randomized controlled trial. J Manual Manip Therapy. 18(1):38-44.

Parmar S et al 2011 Effect of isolytic contraction and passive manual stretching on pain and knee range of motion after hip surgery. Hong Kong Physiotherapy Journal 29:25-30

Ruddy TJ. Ruddy 1961 Osteopathic rhythmic resistive duction technique. Academy of Applied Osteopathy Yearbook; p 58-68.

Retrieved from: http://leonchaitow.com/2012/04/21/update-on-muscle-energy-technique/

Gunna Højgaard (2015). Fascielære; Leon Chaitow. Muscle Energy Techniques, Churchill Livingstone, samt hans kursusmateriale

Hillerød juni 2013 (Danske Fysioterapeuter)

”Anatomy Trains” af T. Myers

Massage terapi materiale, Gunna Højgaard, At work massageterapeut uddannelse

Henning Langberg og Annelise Langberg Madsen (2008). Massøruddannelse bog (fra At work). København, Krop og fysik; Oluf Nielsen og Anni Springborg(2010).‘Anatomi og fysiologi’(2 udgave). København, Munksgaard Danmark

Scroll til toppen